(English version below)
Dotazníkový prieskum k plánovanej revitalizácii kultúrneho strediska Žarnovická v mestskej časti Bratislava-Rača bol zameraný na získanie informácií o postojoch a názoroch verejnosti na súčasný stav strediska a jeho budúce využitie. Výstupy z dotazníkového prieskumu slúžili najmä ako podklad zadania pre architektonickú súťaž. Dotazník bol rozdelený do dvoch častí. V prvej časti (A) boli otázky zamerané na súčasné využívanie kultúrneho strediska, zatiaľ čo druhá časť dotazníku (B) bola zameraná na hodnotenie súčasného stavu strediska a skúmanie preferencií ohľadom jeho budúceho využitia.
Dotazník bol anonymný, realizovaný online formou v dátumoch od 11. do 28. marca 2021. Dotazník pripravila Kancelária mestských štúdií a participácie Metropolitného inštitútu Bratislavy. Získané dáta boli pred nahratím na OpenData portál Bratislavy anonymizované, preto sú niektoré otázky vynechané. Codebook dotazníka k jednotlivým otázkam je nasledovný:
Otázka č. A1: Navštevujete kultúrne stredisko na Žarnovickej?
1=Áno 2=Nie
Otázka č. A2: V predchádzajúcej otázke ste uviedli, že nenavštevujete kultúrne zariadenie na Žarnovickej, prečo je tomu tak?
1=Doteraz som nevedel/nevedela, že takéto stredisko existuje 2=Stredisko je ďaleko 3=Stredisko neponúka aktivity, ktoré ma zaujímajú 4=Stredisko nie je otvorené v čase, kedy by som mohol /mohla prísť 5=Nemám so strediskom dobrú skúsenosť 6=Nemám záujem o trávenie času v kultúrnych zariadeniach 7=Stredisko neponúka bezbariérový prístup 8=Neviem 9=Iné[PR1].
Otázka č. A3: Čo by sa muselo zmeniť, aby ste začali navštevovať kultúrne stredisko na Žarnovickej?
1=Súhlas s danou odpoveďou Prázdna bunka=Nesúhlas s danou odpoveďou
Odpovede: A3a. Priestory pre voľné stretávanie sa komunity A3b. Priestory vhodné na podujatia (stretnutia so samosprávou, filmové večery, kultúrne podujatia) A3c. Priestory pre mládež A3d. Priestory pre mladé rodiny, hru detí A3e. Možnosť prenájmu priestorov pre rôzne typy aktivít A3f. Priestory pre co-working, zasadačky A3g. Bezbariérový prístup pre rôzne skupiny A3h. Kaviareň s občerstvením A3i. Priestor na podujatia pred strediskom (čítačky, koncerty, tematické večery, kvízy) A3j. Pestrejší program pre deti A3k. Pestrejší program pre dospelých A3l. Pestrejší program pre mládež A3m. Pestrejší program pre seniorov a seniorky A3n. Večerné vzdelávanie a kurzy pre dospelých A3o. Príjemnejšie správanie personálu A3p. Dlhšia otváracia doba A3q. Viac informácií o činnosti strediska A3r. Neviem A3s. Nezačnem navštevovať kultúrne stredisko ani po zmenách A3t. Iné.
Otázka č. A4: Kvôli čomu kultúrne stredisko navštevujete?